Lichtervelds Blond
Lichtervelds-blond.jpg

Benieuwd om het verleden te proeven? Ter gelegenheid van de Folklore laat de kring tweejaarlijks het bier Lichtervelds Blond brouwen. Het verwijst naar het verdwenen Blonde des Flandres van de plaatselijke brouwerij De Hoop. Telkens wordt het recept lichtjes aangepast om een nieuw biertje te bekomen. De huidige editie is bitter met 7 procent alcohol. Het brouwen is in handen van de Dolle Brouwers uit Esen die het Oerbier, Arabier, of Boskeun maken.

Proef hier of bestel het bier bij een bestuurslid. Je betaalt 36,00 euro (+ 6,50 euro leeggoed) voor één bak.
Lichtervelds Blond is tevens verkrijgbaar bij All-drinks Bevernagie te Lichtervelde.

Verder lezen over het bier in Het Nieuwsblad of lees de boeiende geschiedenis over het bierviltje van Jean-Pierre Decroos. Daaruit blijkt dat Lichtervelde weinig bierkaartjes kende in het verleden en dat dit bierviltje in gebruik was tussen 1922 en 1932, wat hij afleidt uit het aantal cijfers van het telefoonnummer op het kaartje.

sfeerfoto-6pack.jpg

Lichtervelds Blond 6-pack

Wens je iemand een origineel streekgebonden geschenk aan te bieden ? Dan bieden wij u ons Lichtervelds Blond 6-pack aan, voor de prijs van 15 euro.
Verkrijgbaar in ons Heemkundig lokaal elke donderdag van 14.00 tot 18.30 uur en elke tweede zondagvoormiddag tussen 10.00 en 12.00 uur of op afspraak.

Lichtervelds Blond in de horeca

Ook in tal van Lichterveldse horeca is het bier op de kaart te vinden. Hieronder een overzicht.

lb-verkooppunten-2021.jpg
lichterveldsbier.jpg