Welkom
vandepoelekarel.gif

Welkom bij de Heemkundige Kring Karel Van de Poele. Plaatselijke geschiedenis, volkscultuur en dorpsverhalen interesseren ons. Wie zoekt naar het verleden van het dorp aan de Zwanebeek kan hier terecht met vragen. Aarzel niet contact op te nemen, we zijn sympathiek…

In 2010 bestonden we 25 jaar, in 2011 verhuisden we naar een nieuwe locatie en naar een nieuwe website. In 2012 werden we voor het eerst uitgever van 'Lichtervelde in nieuwe prenten' dat is samengesteld door de Perskring en in 2014 rolde ons 30ste jaarboek van de pers.

U kan ons volgen.

  • De de plaatselijke actualiteit interesseert ons.
  • Via onze blog krijg je maandelijkse nieuwtjes, zoekertjes, vertellementen… die zelfs los kunnen staan van de kring, als ze maar het thema 'heemkunde' als onderwerp hebben.
  • Ook Facebook krijgt regelmatige updates.
  • Oude en nieuwe foto's komen op Flickr.
  • Op wikipedia plaatsen we geregeld bijdrages.
  • Tenslotte willen we inhoudelijk ook één en ander ontsluiten. 1. De rubriek 'Lichterveldse tijd' brengt je bij de geschiedenis van Lichtervelde. 2. De rubriek 'In de kijker…' zet regelmatig een plaatselijk historisch figuur centraal.

Wees welkom!

Daarnaast blijven we natuurlijk doen wat we altijd al deden: het open houden van ons lokaal, het organiseren van activiteiten en de uitgave van het jaarboek.

Gegroet,
De bestuursploeg.

Filip Van Devyvere, Marc Vandoorne, Edwin Vandevelde, Luc Haeghebaert, Johan De Smet, Siegfried Aneca,
Olivienne Daenekindt, Lionel Dedecker, Guido Depuydt, Lieve Naeyaert, Johan Vandenbussche, Frans Vanzieleghem, Benedict Wydooghe.